Vulpea și strugurii


De obicei nici nu urmăresc scandalurile și certurile pornite de cei pe care îi părăsesc chiar și prietenii imaginari, dar dacă te iei de oamenii care chiar mișcă câte ceva pentru binele altora și se mai nimerește să îmi fie și prieteni, atunci degeaba îmi spune creierul să stau în banca mea, dacă simt altceva.
 Pentru început, dacă ești prost de ce nu stai liniștit în casă? Sunt numeroase feluri de a te face remarcat atunci când suferi de lipsă de atenție și se pare că cel mai practicat e să arunci cu noroi în alții. Culmea e că acei alții sunt cei care încearcă să schimbe mentalitatea neamului nostru din „merge și așa” și „las-o așa” în „se poate mai bine”. Știm cu toții (înafara celor vizați, probabil) că fără cultură, știință și implicit cărți, nu am fi ajuns aici ca și specie. Cei vizați nici nu au pornit, așa că nu e de mirare joaca lor în noroi.. Totuși, puteați rămâne în caverne!


 În al doilea rând, strugurii sunt buni chiar dacă vulpea ajunge sau nu la ei, iar indiferent de gălăcia iscată de aceasta, cei ce cunosc valoarea strugurilor vor continua să se servească. Dacă natura te-a ales vulpe, nu ești doar scundă ci și șireată pe deasupra. Dacă îți folosești calitățile vei ajunge, prin muncă bineînțeles, la struguri, dar dacă tu crezi că în viață totul e la un click distanță te înșeală mult campaniile publicitare. 
 Sunt multe astfel de vulpi care din spatele monitorului se cred niște justițiari gen Batman, doar că tot curajul lor se rezumă la jocul de lumini pe ecran + că nimeni nu îi cheamă în ajutor. Aceștia atacă editurile pentru că .. ei bine, editează.. ce-i drept, selectiv. Dar dacă nu se făcea o selecție (de care nu ai trecut = ești praf!) nu se găseau alții, de data asta pe bună dreptate, să critice editura? Și mai voiai și bani pentru asta?
  Voi, supereroilor plictisiti, de ce nu lucrați în loc să vă plângeți că nu puteți face bani din.. cărți!?
Nu știu cum gândesc unii (și prefer să nu dau nume că nu promovez prostia), în limitele lor, că dacă cineva le refuză .. să zicem munca.. ar fi perfect normal să se ia și de cei cărora le-a fost acceptată.


Dar Einstein ne spunea că prostia e precum Universul: nelimitată. Nici prietenii noștrii nu îl combat și nici .. tot ei de pe alte conturi făcute cu alte nume, pentru că ei nu sunt casnici și folosesc pseudonime. 
Ce fac acești celebrii anonimi? Având un număr uimitor de .. 348? văd bine? Stai să îmi iau o lupă că e cam mică a ăstora lași.. mă refer și la cotă 😊. Revin, având un număr de aproximativ 350 (v-am dat de la mine dOUĂ, că voi nu aveți..) de fani pe care (citez) pentru a-i ţine aproape, site-ul Nu_are_importanță.ro îşi propune ca la o anumită perioadă de timp să acorde câte un mic cadou membrilor. Nimic rău aici, e ok să crezi că ești mare șmecher că dai cărți la schimb pe fidelitatea unora, măcar dai cărți și nu bere, dar nu e ok să te legi de edituri și autori doar pentru a te promova. Vedem și noi că cele mai citite articole pe care le publici sunt cele care dau în promotorii culturii.. ăsta e modul tău de a îți face reclamă? Văd că doar așa mai vorbești recent..

Îmi cer scuze celor care nu fac subiectul! Am zis că opresc blogul și am început să șterg de pe el, dar ciuma trebuie combătută nu tratată.

#Susțin_autorii_români#SusținQuantumPublishersNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu